Hvad koster en bedemand

Når et menneske dør, vælger de fleste pårørende at bruge en bedemand til at tage sig af de praktiske gøremål i forbindelse med bisættelse eller begravelse. Det giver god mening, for så kan de pårørende bruge tid på det sidste farvel og tid med hinanden i stedet for alle de praktiske ting.

Når du skal begrave eller bisætte en af dine kære, tænker du sikkert over, hvad en bedemand koster. Det kan vi godt forstå, for det er heldigvis ikke en ydelse, som de fleste benytter sig af særligt ofte, og dermed ved de fleste mennesker ikke så meget om, hvad en bedemand koster at få til at hjælpe med en begravelse eller bisættelse.

 

Udgifter til bedemanden afhænger af flere ting

Hvad en bedemand koster afhænger af mange ting. Prisen afhænger af, hvilke ydelser du som pårørende ønsker at bruge i forbindelse med din kæres begravelse eller bisættelse, hvilke ønsker den afdøde selv havde til mindehøjtideligheden, samt hvordan omstændighederne er ved dødsfaldet. Den samlede udgift for en begravelse dækker over ydelser fra henholdsvis:

  • Bedemanden (kiste, urne, sengetøj, ilægning i kisten, udsyngning, rustvognskørsel, anmeldelse af dødsfald, ansøgning om askespredning, begravelseshjælp etc.)

  • Andre leverandører som fx blomsterhandler, aviser (dødsannonce), stenhugger, krematorium etc.

 

En af de dyreste udgifter i forbindelse med en begravelse eller bisættelse er selve kisten. Kister fås til mange forskellige priser alt efter, hvilke ønsker I eller afdøde har til kisten. Selv om afdøde skal kremeres, skal afdøde stadig lægges i en kiste.

I betaler også for en urne, hvis jeres kære skal kremeres. Herudover kan der være udgifter til sengetøj, ligtøj, ilægning i kisten, portørhjælp etc. samt bedemandens generelle honorar.

En bedemand hjælper med mange forskellige ting

For beløbet, som en bedemand koster, kan du som pårørende blandt andet få hjælp til dette:

  •  Råd og vejledning (Vi er alle eksaminerede bedemænd gennem Brancheforeningen Danske Bedemænd)

  • Udsyngning: Ilægning i kisten og udsyngning 

  • Kirken: Kontakt til kirkekontor og præst vedrørende højtidelighed for bisættelse eller begravelse

  • Praktiske gøremål vedrørende begravelse eller bisættelse: Dødsannonce skal indrykkes, tryk af sangblade, blomster og gravsten skal bestilles, rustvognskørsel 

  • Begravelsesmyndighed: Dødsfaldet skal anmeldes

  • Begravelseshjælp: Skal ansøges hos Udbetaling Danmark og diverse fagforeninger etc.

 

Det koster en bedemand

Den endelige pris på en begravelse eller bisættelse er sammensat som nævnt ovenfor af henholdsvis udgifter til bedemanden og udgifter til andre leverandører.

Udgifterne til bedemanden er f.eks. betaling for kiste, urne, ilægning af afdøde i kisten, udbæring af kisten, tryk af sangblade til kirken, rustvognskørsel og andre ydelser. Vi laver altid et gratis og helt uforpligtende prisoverslag til jer, så I cirka ved, hvad det koster jer at bruge os som bedemænd.

Derudover kommer der udlæg for betaling til andre leverandører til begravelsen eller bisættelse. I skal blandt andet betale for blomster til kirken og kisten, dødsannonce eller takkeannonce, gravstenen, kremering etc. Udgiften til gravstedet afregnes oftest direkte med jer som pårørende.

Èn samlet regning fra bedemanden

Som pårørende kan det være overvældende at skulle sige farvel til en kær og samtidig skulle tage sig af mange forskellige udgifter og fakturaer i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen. Derfor tilbyder vi at samle udlæggene i én samlet faktura fra os. 

 

Vi har lavet priseksempler og en udførlig prisliste på ydelser fra Krabbes Begravelsesforretning i Lemvig samt Struer og Thyholm Begravelsesforretning til jer her. (link til priserne)